temp

 a la Carte

.

Brood € 5,95

Oerbrood

met roomboter, aioli en kruidenboter, olie en aceto

.

Voorgerechten:

.

Boswandeling Vega € 15,00

een proeverij van groenten, kruiden en bloemen

.

Carpaccio van rund € 17,50

Vers gesneden carpaccio van dry-aged runderhaas, krokante rode biet,

Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

.

A la minute, aan tafel gerookte Zalm € 17,50

Vers gerookte zalm, Tartaar van gerookte zalm met sesam,

zalmhaas licht gebrand, wasabi, zeewier en kroepoek

.

Hollandse Garnalen € 17,50
Garnalen van Zoutkamp met losgeslagen cocktailsaus, paprika,

gesouffleerde aardappel gevuld met Hollandse garnalen en appel

.

Tartaar van Runderhaas € 17,50
A la minute bereidde tartaar van runderhaas, mosterd, truffel, sjalot

gedroogde tomaat, kwartelei en truffel

.

Terrine van eendenlever met biet € 17,50

Marbre van eendenlever, pastrami, afgelakt met appel-champagne

en een krokantje van rode biet

.

Zeebanquet € 24,50

Proeverij van zeefruit 3 dimensionaal met

zalm, coquille, paling, garnalen, tartaar, kaviaar

.

Degustation € 29,50

Proeverij van 7 kleine voorgerechtjes van de a la carte kaart

.

.

Soepen:

Alle soepen worden aan tafel uitgeserveerd

.

Zwolse Mosterd Vega € 9,95

Lichte crème van grove mosterd met vleugje honing en crème fraiche

.

Bouillon met gerookte morilles € 12,50

Kalfsbouillon met gerookte morilles, bundelzwam en kruiden

.

.

Warme tussengerechten:

.

Manhatten”Vega € 17,50

Vegetarische groentenpasta met spinazie, knoflook en paddenstoelen

.

Coquilles in schelp € 19,50

Coquilles, knoflook, bloemkool, knol, appel en curryschuim

.

Ganzenlever € 19,50

Gebakken ganzenlever, brioche, gel van px en biet en appelkaviaar

.

Zeetongfilet € 19,50

verse zeetong in boter gegaard met gestoofde prei en coquille

.

Kreeft op eigen wijze € 25,00

½ kreeft gegratineerd met polderaardappel, hoisin saus en truffel

.

Ossenhaas met Rendang € 25,00

Tournedos met kalfsrendang, citroen en lenteui

.

Alle gerechten kunnen ook als tussengerecht of hoofdgerecht geserveerd worden

.

.

Hoofdgerechten:

.

RavioliV € 19,50

Ravioli met bospaddenstoelen, risotto, truffel en kruidensaus

.

Kabeljauw van Urk € 29,50

Filet van kabeljauwrug, doperwt, Lardo, garnalen en limoenschuim

.

Tompouce van zeetong en zeefruit € 35,00

Twee tongfilets in de roomboter gegaard met coquille, garnalen,

gerookte paling en Hollandaise

.

Zeetong € 39,50

Gefileerd of geheel gegaard in de roomboter

Met garnituur en saus apart geserveerd

.

Kalfs sucade € 27,50

48 uur gestoofde sucade, ravioli gevuld met bospaddenstoelen en jus

.

Eend op 3 manieren geserveerd € 29,50

Gebakken en gelakte eendenborst, canneloni, eendenlever en bitterbal

.

Biefstuk Dry-Aged € 29,50

Gemarmerde biefstuk met gepofte aardappel, paddenstoelen en jus

.

Surf en Turf, € 32,50

Gebraden biefstuk met knoflookgarnalen en dikke frieten en aioli

.

Tournedos Rossini € 35,00

Biefstuk met gebakken ganzenlever en geschaafde truffel

.

Reerugfilet € 35,00

gebraden rugfilet met rozemarijnboter en kotelette

.

Kaas:

Kaas Plank aan tafel geserveerd € 15,00

Regionale en internationale kazen op een plank geserveerd

.

Desserts:

.

Baba aan tafel geflambeerd € 9,95

warm taartje van pure chocolade met roomijs aan tafel geflambeerd

.

Creme bruleé € 9,95

zachte crème van gember, krokante suiker en geschaafde verse gember

.

Gevangen € 9,95

alle smaken gevangen in een dessert

.

Hemel op Aarde € 9,95

Chocolade, karamel met zeezout, fruit en munt

.

Soufflé € 9,95

Soufflé van vijgen met roquefort, vijgenroomijs en druiven

.

Grand Dessert € 15,00

Proeverij van huisgemaakte kleine desserts voor de liefhebber