a la Carte
.
Brood € 5,95
Oerbrood
met roomboter, aioli en kruidenboter, olie en aceto
.
Voorgerechten:
.
Boswandeling Vega € 15,00
een proeverij van groenten, kruiden en bloemen
.
Carpaccio van rund € 17,50
Vers gesneden carpaccio van dry-aged runderhaas, krokante rode biet,
Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
.
A la minute, aan tafel gerookte Zalm € 17,50
Vers gerookte zalm, Tartaar van gerookte zalm met sesam,
zalmhaas licht gebrand, wasabi, zeewier en kroepoek
.
Hollandse Garnalen € 17,50
Garnalen van Zoutkamp met losgeslagen cocktailsaus, paprika,
gesouffleerde aardappel gevuld met Hollandse garnalen en appel
.
Tartaar van Runderhaas € 17,50
A la minute bereidde tartaar van runderhaas, mosterd, truffel, sjalot
gedroogde tomaat, kwartelei en truffel
.
Terrine van eendenlever met biet € 17,50
Marbre van eendenlever, pastrami, afgelakt met appel-champagne
en een krokantje van rode biet
.
Zeebanquet € 24,50
Proeverij van zeefruit 3 dimensionaal met
zalm, coquille, paling, garnalen, tartaar, kaviaar
.
Degustation € 29,50
Proeverij van 7 kleine voorgerechtjes van de a la carte kaart
.
.
Soepen:
Alle soepen worden aan tafel uitgeserveerd
.
Zwolse Mosterd Vega € 9,95
Lichte crème van grove mosterd met vleugje honing en crème fraiche
.
Bouillon met gerookte morilles € 12,50
Kalfsbouillon met gerookte morilles, bundelzwam en kruiden
.
.
Warme tussengerechten:
.
“Manhatten”Vega € 17,50
Vegetarische groentenpasta met spinazie, knoflook en paddenstoelen
.
Coquilles in schelp € 19,50
Coquilles, knoflook, bloemkool, knol, appel en curryschuim
.
Ganzenlever € 19,50
Gebakken ganzenlever, brioche, gel van px en biet en appelkaviaar
.
Zeetongfilet € 19,50
verse zeetong in boter gegaard met gestoofde prei en coquille
.
Kreeft op eigen wijze € 25,00
½ kreeft gegratineerd met polderaardappel, hoisin saus en truffel
.
Ossenhaas met Rendang € 25,00
Tournedos met kalfsrendang, citroen en lenteui
.
Alle gerechten kunnen ook als tussengerecht of hoofdgerecht geserveerd worden
.
.
Hoofdgerechten:
.
RavioliV € 19,50
Ravioli met bospaddenstoelen, risotto, truffel en kruidensaus
.
Kabeljauw van Urk € 29,50
Filet van kabeljauwrug, doperwt, Lardo, garnalen en limoenschuim
.
Tompouce van zeetong en zeefruit € 35,00
Twee tongfilets in de roomboter gegaard met coquille, garnalen,
gerookte paling en Hollandaise
.
Zeetong € 39,50
Gefileerd of geheel gegaard in de roomboter
Met garnituur en saus apart geserveerd
.
Kalfs sucade € 27,50
48 uur gestoofde sucade, ravioli gevuld met bospaddenstoelen en jus
.
Eend op 3 manieren geserveerd € 29,50
Gebakken en gelakte eendenborst, canneloni, eendenlever en bitterbal
.
Biefstuk Dry-Aged € 29,50
Gemarmerde biefstuk met gepofte aardappel, paddenstoelen en jus
.
Surf en Turf, € 32,50
Gebraden biefstuk met knoflookgarnalen en dikke frieten en aioli
.
Tournedos Rossini € 35,00
Biefstuk met gebakken ganzenlever en geschaafde truffel
.
Reerugfilet € 35,00
gebraden rugfilet met rozemarijnboter en kotelette
.
Kaas:
Kaas Plank aan tafel geserveerd € 15,00
Regionale en internationale kazen op een plank geserveerd
.
Desserts:
.
Baba aan tafel geflambeerd € 9,95
warm taartje van pure chocolade met roomijs aan tafel geflambeerd
.
Creme bruleé € 9,95
zachte crème van gember, krokante suiker en geschaafde verse gember
.
Gevangen € 9,95
alle smaken gevangen in een dessert
.
Hemel op Aarde € 9,95
Chocolade, karamel met zeezout, fruit en munt
.
Soufflé € 9,95
Soufflé van vijgen met roquefort, vijgenroomijs en druiven
.
Grand Dessert € 15,00
Proeverij van huisgemaakte kleine desserts voor de liefhebber